Het Guldencoin platform

Het Guldencoin platform

16 januari 2018 Geen categorie

Guldencoin bruikbaar op verschillende platformen

Op het ogenblik dat ook jij gebruik wenst te maken van de mogelijkheden die het platform van de Gulden en haar NLG token te bieden hebben zal je er voor moeten kiezen om een speciale Gulden wallet te installeren. De installatie van een dergelijke wallet kan gebeuren op verschillende platformen. Zo kan je ze niet alleen op je computer plaatsen, maar zijn er ook applicaties verkrijgbaar die op mobiele toestellen geïnstalleerd kunnen worden. Door het installeren van deze wallet beschik je meteen over een uniek ontvangstadres en kan je bovendien je aangekochte NLG tokens snel en eenvoudig van de exchange halen waarbij je ze hebt aangekocht.Bovenstaande is uiteraard niet alles. Het Guldencoin platform maakt het namelijk in de praktijk ook zeer eenvoudig mogelijk om betalingen in de winkel te doen. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van de camera die in je telefoon is terug te vinden. Het enige wat deze moet doen is de QR-code scannen waarna de tegenpartij meteen het bedrag in Gulden kan ontvangen. Dit werkt bovendien niet alleen voor acceptanten van de Gulden, maar ook van Bitcoin. Extra interessant is het bovendien om te weten dat er bij Guldencoin ook geen sprake is van een drempel met betrekking tot het gebruik van een lastige exchange. De Gulden app maakt het immers mogelijk om je hoeveelheid Gulden meteen over te maken naar een IBAN rekening. Zo worden al jouw NLG tokens binnen één werkdag omgezet in euro’s.

Op het ogenblik dat je van plan bent om je NLG tokens te verkopen voor euro’s dien je er wel rekening mee te houden dat er bepaalde transactiekosten in rekening worden gebracht. Wanneer je dit via de officiële Gulden applicatie doet zijn de kosten gelegen op 0,5 procent van het uitbetaalde bedrag plus nog een vastgestelde kost van 0,25 euro. Kies je er voor om dit via een exchange te laten verlopen? In dat geval kunnen de kosten mogelijks nog wat hoger uitvallen vanwege de winst die deze exchange wil maken.

Alle voordelen van Guldencoin op een rijtje

Vooraleer je gaat investeren in Guldencoin is het altijd belangrijk om een goed beeld te hebben van alle voordelen die aan de cryptocurrency in kwestie verbonden zijn. Omwille van deze reden hebben we alle voordelen nog even speciaal voor jou in een handig overzicht geplaatst:

• De Gulden is een veel toegankelijker platform in vergelijking met bijvoorbeeld Bitcoin en Litecoin. De instapdrempel is door het ontbreken van een technische kennis dan ook werkelijk bijzonder laag te noemen.

• De transactiekosten die voor handelingen met de NLG tokens worden aangerekend zijn heel wat voordeliger in vergelijking met bijvoorbeeld Bitcoin. Dat maakt de Guldencoin veel beter geschikt voor het uitvoeren van kleine(re) betalingen.

• Het converteren van NLG naar IBAN verloopt niet alleen zeer eenvoudig, maar ook erg snel. Reeds binnen één werkdag kan je het aangevraagde bedrag voor handen hebben.

Bovenstaande is nog maar het puntje van de ijsberg. Uit de praktijk blijkt dat de Gulden in Nederland kan rekenen op een zeer snelle adoptie en een stelselmatig toenemend aantal partijen die er voor kiezen om ze te accepteren.


Welke Gulden wallet gebruiken?

Voor het opslaan van je NLG tokens kan je gebruikmaken van verschillende wallets. In eerste instantie bieden het merendeel van de exchanges hun gebruikers de mogelijkheid om hun tokens gewoon in hun eigen gehoste online wallet te laten staan. Dat is praktisch, maar brengt ook een zeker nadeel met zich mee. Op deze manier is je portefeuille met NLG tokens namelijk vatbaar voor niet alleen een mogelijke hack, maar ook een potentieel faillissement van de exchange in kwestie. Beide situaties zouden als gevolg hebben dat je volledige investering verloren gaat en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Gelukkig biedt Guldencoin voor bovenstaande een interessant alternatief. Zowel de desktop als de mobiele wallet die ze heeft ontwikkeld is zeer veilig in gebruik en ziet er bovendien ook nog eens bijzonder overzichtelijk uit. De officiële wallet van Guldencoin is niet alleen verkrijgbaar voor gebruikers van Windows en Mac, daarnaast kunnen ook Linux gebruikers er mee aan de slag. Voor de app geldt dat ze zowel verkrijgbaar is voor iOS als Android systemen. Ook de stabiele, gebruiksvriendelijke en goed beveiligde wallet van Guldencoin zorgt er voor dat steeds meer mensen van dit gedecentraliseerde platform gebruikmaken.