Ethereum, wat is de verwachting voor 2018?

Ethereum, wat is de verwachting voor 2018?

22 mei 2018 Geen categorie

Verwachtingswaarde Ethereum 2018

De enorme populariteit van cryptocurrency was in het begin vooral te danken aan de Bitcoin die in enkele jaren tijd explosief is gestegen. In de schaduw van deze coin zijn er echter ook tal van andere digitale valuta op de markt te vinden. Er zijn dan ook prima alternatieven voor Bitcoin die ook een gat in de markt bleken. Ethereum is een goed voorbeeld daarvan. Deze cryptomunt wordt door veel experts gezien als het allerbeste alternatief voor Bitcoin. Sommige voorspellers zeggen zelfs dat Ethereum met het oog op de toekomst een nog betere investering is. Steeds meer mensen besluiten dan ook om in te stappen. Maar is dat nu eigenlijk wel het juiste moment om te doen? Of ben je eigenlijk te laat? Wat is eigenlijk de verwachting van de waarde van Ethereum in 2018? Op deze en andere vragen krijg je in deze blog een antwoord!

2018, het jaar van Ethereum

2017 was zonder twijfel het jaar van de Bitcoin. De grootste digitale munt kende een ongelooflijk succes en bleef maar stijgen. Veel experts geloven nu dat dit in 2018 met Ethereum gaat gebeuren. Ze verwachten dat onder meer omdat steeds meer beleggers op zoek gaan en kennis maken met alternatieve cryptomunten. Ethereum staat bekend als één van de beste alternatieven voor Bitcoin en daarom verwacht men ook een flinke waardestijging van deze cryptomunt.

Smart contracts

Er is echter nog een andere reden waarom er veel verwacht wordt van Ethereum in 2018. Dankzij cryptomunten is er een behoorlijke markt ontstaan voor zogeheten smart contracts. Daarmee kun je binnen enkele seconden over de hele wereld zakelijke contracten afsluiten of op een effectieve manier afspraken maken. Ethereum heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in deze smart contracts en is van de grote cryptomunten dan ook het beste in staat om met deze smart contracts te werken. De verwachting is dat steeds meer bedrijven hier gebruik van gaan maken waardoor de waarde van Ethereum flink zal stijgen en er ook steeds meer investeerders zullen komen.

Houd rekening met instabiele koers

Overigens is het wel verstandig om jezelf te beseffen dat de koers van cryptomunten behoorlijk instabiel is. Dat geldt voor alle cryptocurrency en dus ook voor Ethereum. Ga er dus niet blind van uit dat de munt in waarde gaat stijgen en blijft stijgen. De koers van Ethereum kan behoorlijk snel stijgen maar kan ook heel snel weer zaken. Juist vanwege deze instabiliteit is het belangrijk om je niet door de waan van de dag te laten leiden maar te kijken naar wat de meeste experts voorspellen voor een heel jaar.

Verwachting waarde Ethereum 2018

De algemene tendens binnen de verwachtingen voor 2018 is echter dat Ethereum behoorlijk zal gaan stijgen. De meeste experts voorzien zelfs een verdubbeling van waarde. Ethereum heeft in januari 2018 een waarde van rond de 700 euro. Opvallend daarbij is dat de munt van de top tien cryptocoins verreweg het minst last heeft van de dalende koersen in het begin van 2018. Dat kan een hele goede voorbode zijn. De meeste experts denken in ieder geval de Ethereum aan het einde van 2018 ruim 1250 euro waard zal zijn. De stijging zal langzaam maar zeker plaatsvinden.